Aanraders - arrangementen

Erfgoedwandeling in Lo (2 km)

Verken het pittoreske polderstadje Lo en ontdek plaatsjes waar je anders niet zou komen...

Kidspad in Lo

Op zoek naar het gouden koekje (2km).
Ontdek het verhaal van Seppe, een 10-jarige jongen die een schat zoekt in Lo en hiervoor eerst allerlei opdrachtjes moet uitvoeren zoals het beklimmen van de molen enz om dan uiteindelijk de schat te mogen afhalen in de koekjesfabriek van Jules Destrooper, rarara..

Muzikale wandeling Lo

Lo eens niet op de traditionele manier bezoeken maar ontdekken met een muzikale wandeling onder leiding van Wim & Trui Chielens

Wim & Trui Chielens nemen ons mee op een tocht langs de mooiste en boeiendste plekjes van ons stadje Lo. Bekende plaatsen, dat wel, maar toch kijken we er misschien op een andere manier naar door de vertellingen van Wim en het lied van Truis engelenstem. Zij brengen middeleeuwse ballades, een Gallicisch volksliedje, kleinkunst van Thé Lau en Willem Wilmink maar ook een ontroerend Frans lied uit de Eerste Wereldoorlog en een nieuw loflied op Lo. Ze nemen ons mee naar de vroegste tijden van de middeleeuwse stad maar vertellen ook over de passage van schrijver Clem Schauwenaars en zelfs Don Quichote komt langs. Twee uur genieten van boeiende verhalen van Wim Chielens, producer Radio 2 en liederen van Trui Chielens, ex-Eva de Roovere, Kotjesvolk.

Deze wandeling moet vooraf gereserveerd worden en kan geboekt worden voor groepen tot max. 50 personen

Bezoekboerderij

De beauvoordse walhoeve : www.beauvoordse-walhoeve.be
Het warandehof : www.rabarber.be
't Fazantenhof : www.tfazantenhof.be
Zorgboerderij met ezelwandeling : www.ezelpad.be

Bezoek koekjesfabriek Jules Destrooper te Lo

U brengt een bezoekje aan het bezoekerscentrum van de heerlijke koekjes van Lo (firma Destrooper) waar u alles verneemt over het ontstaan en de grondstoffen die men gebruikt voor het vervaardigen van de heerlijke koekjes maar ook over de oorlogspostkaarten die uitgegeven werden door J. Destrooper.
Dit bezoek is niet mogelijk op zon- en feestdagen en ook niet op maandagen.

Nostalgisch snorren

We trekken per solex op uit. Snorrend op het populaire vervoermiddel van decennia terug trekken we volop de nostalgische kaart.
Let op: Op kleding en/of schoeisel kunnen olie en/of vetvlekken komen, houd hier rekening mee.

Info: www.lauka.be

Beeld en Poezie

Geniet van Erfgoed, beeld en Poëzie te voet (2km) en per fiets (25km)

Reeds enkele jaren wordt in het centrum van Lo een drie maand durende (juli te.m. september) beelden- en poezieroute ingericht. Langs de Noordoverwandelroute, die U langs de mooiste plekjes van het centrum en alle bezienswaardigheden brengt, kunt U aan de hand van een twintigtal sculpturen en een viertal gedichten meeluisteren naar de stilte van het woord en het beeld. De beelden, de poezie en het charmante traject staan garant voor een prachtige kunstzomer.
Deze zomermaanden kunt u ook langs een fietstraject van 25 km genieten van de rust van het polderslandschap terwijl u hier en daar halt kunt houden bij één van de twintig sculpturen langs de fietsroute.

meer info: www.Lo10.be

Rent a Guide

Bij ‘rent a guide’ kun je een lokale gids huren om de Westhoek te verkennen. “Rent A Guide’ is gespecialiseerd in zeer persoonlijke en op maat gemaakte rondleidingen en daguitstappen voor kleine groepen of zelfs individuen.
In de Westhoek heeft elk gehucht, elk hoekje en elk kantje wel zijn verhaal. Helaas ben je je als bezoeker niet altijd bewust van deze ‘petites histoires’ of merk je de unieke plaatsjes gewoonweg niet op. Daarom is een uitstap met ‘ Rent A Guide’ zoveel waardevoller ! De gids dompelt je onder in de couleur locale, vertelt je tal van sappige verhalen en neemt je mee naar plaatsen waar de andere toerist nooit komt of zelfs geen toegang krijgt.
Een uitstap met ‘rent a guide’ zorgt steeds voor een onvergetelijke dag.
Meer info : www.rentaguide.be

Enigma

EEN ZOEKTOCHT IN HET LABYRINT VAN DE WESTHOEK

Een avontuurlijke verrassingstocht voor groepen van 10 tot 35 personen
Een creatieve en prettig geanimeerde dag
Een professioneel spel en creatieve intelligentie
Enigmatochten worden op maat gesneden
Vertrek in Lauka te LO

www.westhoekenigma.be

De Kinderbrouwerij

De Kinderbrouwerij te Reningelst (Poperinge) : www.kinderbrouwerij.com Gezellige familiekroeg voor groot en klein, waar je onder andere kan volksspelen , bord -en gezelschapsspelletjes spelen binnen of op buitenkoer. Er wordt een ruim aanbod van biologische huisbieren ,biologische fruitsappen , hapjes en dergelijke geserveerd .

Bakkerijmuseum

Heel leuk voor kindjes dat ze zelf mogen helpen bij het bakken van een broodje en dit achteraf mogen meenemen (wel best vooraf boeken)
www.bakkerijmuseum.be

Kinderwandeling in Alveringem ( ongeveer 2 uur)

Op zoek naar de ring (6 leuke doe-opdrachtjes met vooral de verbeelding van ridders)
Marie's grote oorlog(kinderen komen heel wat te weten over de oorlogsrelicten, Marie is op ziek naar haar broer die in de oorlog mee vocht, ook deze wandeling is met doe-opdrachtjes www.alveringem.be

Volkssportenroute

www.toerismepoperinge.be

Huifkarrentocht : (kan vertrekken vanuit Hof Ter Lo)

Neem gerust contact op met ons

Zwembad Hoge Blekker :(op 20 km van Hof Ter Lo)

Heel kindvriendelijk zwembad met 3 kinderbaden verwarmd tot 32 graden.
Tijdens de weekends open tot 18u

Plopsaland

Op 20 km van Hof Ter Lo)

Indoorspeelplein De Speelplekke te Diksmuide : (op 10km van Hof Ter Lo)

Met gescheiden speelzones tot 5 jaar en tot 12 jaar
Open tijdens weekends, feestdagen en brugdagen tot 18u30